YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel


Informatie

YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel

Praktijk voor  algemene  en gespecialiseerde Fysiotherapie  zoals  manueel therapie  en sportfysiotherapie.  Ook  ‘s avonds open. Deze praktijk is onderdeel van Fysiotherapie Weerdsingel  één praktijk met  4 locaties in Utrecht.

Dankzij 3 locaties in grote fitnesscentra kunnen we nu nog beter met u trainen zodat u sneller hersteld van uw klachten en herhaling voorkomt.  Eén locatie is honderd meter van de praktijk gevestigd in FitForFree en heet YorBody Oudenoord. De tweede locatie is gevestigd in Basic Fit en heet YorBody Europaplein, de derde locatie is gevestigd in in FitForFree en heet YorBody Kanaleneiland. Naast de volledig ingerichte behandelkamers maken we gebruik van alle faciliteiten van de grote en zeer goed uitgeruste fitness centra.

 • Grote fitness zalen van over 1600 m²;
 • Functionele zone;
 • Doelgroepen ruimte;
 • Als u daar de voorkeur aan geeft kan de behandeling ook altijd plaats vinden op de locatie Weerdsingel West. Daar hebben we een oefenruimte  van 30 m2 met professionele inrichting en apparatuur, waar we individuele training en groepstraining aan kleine groepen geven.

Deze locaties zijn bijzonder geschikt voor:

 • medische training;
 • orthopedische revalidatie (na operaties);
 • sport training en sport revalidatie.

Verzekering & Tarieven

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Wanneer wij rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar kunnen declareren, dan ontvang je van ons geen factuur.

Ben je niet of onvoldoende aanvullend verzekerd (zie hiervoor uw polisvoorwaarden), dan kun je op de tarievenlijst zien wat wij berekenen voor een behandeling. Bekijk hier de tarieven van YorBody Fysiotherapie Utrecht.

Maak afspraak

Specialisaties

SchouderspecialistKniespecialistRugspecialistManuele TherapieDry NeedlingSportfysiotherapieClaudicationet

Klanten over YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel

Waardering: 9.6

Joost van Kessel is een goede fysiotherapeut met een persoonlijke benadering, die de klachten goed uitvraagt en goed nadenkt over behandelingsmogelijkheden.... Lees meer

geplaatst op 19 augustus 2020
Waardering: 9.6

Mijn ervaring met de fysiobehandeling van Steven was zeer positief. Ik zou dit aanraden aan iedereen die fysieke klachten heeft die zich ook mentaal uiten. Steven is zeer prettig in de omgang en de...... Lees meer

geplaatst op 13 augustus 2020
Waardering: 9.9

De betreffende therapeut kon goed doorvragen waar een oorzaak mogelijk lag van mijn klachten. En is een zeer sympatiek mens.... Lees meer

geplaatst op 10 augustus 2020
Waardering: 9.6

Ik ben zeer tevreden over de behandeling bij Steven van Rijn. Steven weet goed aan te voelen wat er nodig is en hij heeft kennis in variërende onderwerpen. Het heeft mij absoluut geholpen.... Lees meer

geplaatst op 6 augustus 2020

Ons team

Marnix Cleveringa
Psychosomatische Fysiotherapie

Ik ben Marnix Cleveringa, 35 jaar, en sinds 2006 werkzaam als fysiotherapeut. Direct na mijn afstuderen ben ik begonnen met de opleiding tot psychosomatisch fysiotherapeut omdat ik erg geïnteresseerd raakte in de verbinding tussen lichaam en geest.

Lichamelijke of geestelijke klachten zijn vaak een manier van ons lichaam om ons te vertellen dat er iets niet helemaal goed gaat. De Kunst is om naar deze signalen te kunnen luisteren en om te gaan met het onderliggende probleem.

In de behandeling gaan we opzoek naar de oorzaak van de klachten en leert u hiermee om te gaan. We kijken welke factoren in uw omgeving, gedrag of gedachten een onderhoudende rol spelen en gaan aan de slag om dit aan te pakken. Ieder mens is uniek en daarom bekijken we samen wat het best bij u past zodat u precies krijgt wat u nodig heeft om verder te komen.

Ik help u graag verder met klachten die samen hangen met spanning of waarvan niet altijd duidelijk is wat de oorzaak is.

Aanwezigheid Marnix
 • Woensdag 12:00-21:00

BIG: 89066704104

Jolanda de Bruijn
Fysiotherapie

Mijn naam is Jolanda en ik ben sinds 2015 werkzaam bij Fysiotherapie Weerdsingel West. Het ontstaan van klachten komt vaak door de verstoring tussen wat je doet en wat je lichaam aankunt. In mijn behandeling richt ik me vooral op het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. Dit doe ik door het geven van adviezen en oefeningen. Hierbij let ik er ook op hoe we ervoor kunnen zorgen dat de kans op recidieven (het terugkeren van de klachten) verkleint.

Ik hecht veel waarde aan kwaliteit en effectiviteit zowel in mijn werk bij Fysiotherapie Weerdsingel West als in mijn werk wat ik doe als interne auditor. Hierbij bezoek ik fysiotherapiepraktijken om te kijken of hun kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de voor hen  gestelde normen.

Aanwezigheid Jolanda
 • Maandag 9:00-13:00
 • Donderdag 11:00-18:00

BIG: 49062965704

Wiesje Korevaar
Masseur

Ik werk als praktijk assistent en als masseur bij Fysiotherapie Weerdsingel. Als praktijk assistent plan ik onder andere de afspraken in en ben ik het aanspreek punt voor vele zaken. Tevens adviseer ik bij het aanmeten van braces en andere ondersteunende artikelen die het herstel van de klacht of de fysiotherapeutische behandeling van collegae optimaliseren.

Jaren geleden ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut in een particuliere praktijk en in een re-integratie centrum. Na het afronden van de masterstudie Medische Antropologie en Sociologie ben ik ander werk gaan uitvoeren. Nu ben ik met veel enthousiasme en toewijding terug in de paramedische sector als masseur. Mijn taak is om middels massage bij te kunnen dragen aan herstel en ontspanning. Ik werk hierbij nauw samen met mijn collegae fysio- en manueeltherapeuten waar de desbetreffende persoon eventueel onder behandeling is. Juist de combinatie van de sociale en fysieke aspecten vind ik erg leuk. Alle opgedane werkervaring en afgeronde studies pas ik toe op mijn werkzaamheden. Ik werk graag met mensen en voor mensen.

Tenslotte ben ik privé een fanatiek hardloopster met een passie voor lange duurlopen (trailrunning en marathons).  Hierdoor weet ik als geen ander dat een fysiotherapeutische massage spier herstel kan bevorderen en eventuele verdere (sport) blessures daarmee voorkomen kunnen worden.  Als masseur draag ik hier dan ook graag aan bij.

Aanwezigheid Wiesje
 • Maandag Op afspraak
 • Dinsdag Op afspraak
 • Donderdag Op afspraak
 • Vrijdag Op afspraak
Titus Schoffelen
Fysiotherapie

Het belangrijkste aspect van mijn werk is het begrijpen van de mensen die bij mij komen. Niet alleen wil ik begrijpen wat pijn doet en hoe lang dat al zo is, ik wil ook begrijpen hoe iemand met zijn klacht om gaat en wat voor persoon iemand is. Veel van de klachten die ik zie zijn al wat langer aanwezig. Dit maakt dat het steeds minder belangrijk is op welke structuur je pijn geeft, maar waarom gaat die pijn niet weg door natuurlijk herstel.

Mijn expertise ligt met name bij aanhoudende klachten rond de wervelkolom, schouders en heup/knie en hoofdpijnklachten. Ik ben opgeleid als manueel therapeut en ben me steeds meer gaan richten op behandelingen die zich richten op beweeggedrag en alles wat dit beïnvloedt.

In hardlopen en fietsen kan ik mijn energie echt kwijt, maar laad ik ook enorm op. Ik woon op de utrechtse heuvelrug, een ideale plek om te lopen en fietsen. Ook is het een heerlijke plek om met mijn gezin te wonen.

Ik kom oorspronkelijk uit het noorden. De afgelopen 8 jaar heb ik gewerkt in Driebergen en nu bij Yorbody Utrecht. Doordat we met een groot en divers team zijn gebruiken we elkaars expertise om optimale zorg te kunnen bieden. Dit maakt mijn werk nog leuker.

Aanwezigheid Titus
 • Maandag 13:00-21:00
 • Donderdag 9:30-17:30
 • Vrijdag 13:00-17:30

BIG: 09055052204

Sandra van de Pol
Oefen Cesartherapeute

In 2011 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Cesar aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben oefentherapie Cesar gaan studeren omdat mijn interesse ligt bij de fysieke en psychische mogelijkheden van de mens, welke onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een goed houdings- en bewegingspatroon waar je goed in kunt ontspannen is dan ook erg belangrijk om klachten te verminderen en ook zeker te voorkomen.

Naast oefentherapeut Cesar ben ik ook ZwangerFit-docent. Ik geef zwangere vrouwen advies over bewegen tijdens en na de zwangerschap, waarin ze leren omgaan met de veranderingen van hun lijf. Daarnaast heb ik een aantal cursussen gevolgd en hierin ervaring opgedaan met betrekking tot o.a. werkplekadvies en ergonomie, valpreventie en valtraining bij ouderen, scoliose behandeling, zitproblematiek en ademhaling en ontspanning.

Ik werk 5 dagen in de week als oefentherapeut Cesar. Hierdoor zie ik veel verschillende klachten en bewegingspatronen. Herkent u bij uzelf bijvoorbeeld een holle rug en pijn in uw onderrug of een gebogen bovenrug en wellicht pijn in het nek-schoudergebied. Dan is het goed om uw houding te leren aanpassen zodat u zelf invloed kunt uitoefenen op uw klachten.

Als zelfstandig Oefentherapeut   werk ik 2 dagen  voor fysiotherapie Weerdsingel en  3 dagen per week in mijn eigen  praktijk:    Praktijk voor Oefentherapie Cesar Woudenberg.

Ik ben lid van onze beroepsvereniging VvOCM en sta geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken dan help ik u graag.

Aanwezigheid Sandra
 • Maandag 12:00-20:00
 • Donderdag 10:00-18:00

BIG: 19915069394

Joost van Kessel
Fysiotherapeut en Manueel therapeut

Mijn werk is voor mij de ideale combinatie van het contact met mensen en zoeken naar persoonlijke oplossingen en de mogelijkheid om me te blijven ontwikkelen binnen mijn vakgebied. Nadat ik in 2000 ben afgestudeerd als fysiotherapeut heb ik op verschillende plekken werkervaring opgedaan; in het ziekenhuis, het verpleeghuis en in de praktijk. Het behandelen van mensen in de praktijk trok mij daarbij het meest. Sinds november 2001 ben ik werkzaam als therapeut bij Fysiotherapie Weerdsingel.

Sport en dans hebben altijd mijn aandacht gehad: van jongs af heb ik veel teamsporten gedaan zoals volleybal, basketbal en Rugby. Ook heb ik 15 jaar acrobatische rock-’n-roll les gegeven en gedanst op nationaal niveau. De laatste jaren houd ik mij bezig met wielrennen met in 2012 als sportief hoogtepunt het zesmaal beklimmen van de Alpe d’Huez op één dag.

In 2006 ben ik afgestudeerd als Manueel therapeut en in 2016 als Master of Science Manueel therapie. Daarnaast ben ik van 2013 tot en met 2016 geschoold in het behandelen door middel van dry needling. Hierbij heb ik de extra module ‘behandeling van hoofd/hals en kaak problemen’ gevolgd.

Bij Fysiotherapie Weerdsingel bekijken we de mens als geheel en kijken we naar alle factoren die daarbij een rol spelen. Mijn rol in het team ligt op het vlak van de manuele therapie en dry needling. De eerste richt zich met name op bewegelijkheid van gewrichten en houding en de tweede op het verminderen van lokale spierspanning met uitstralende pijn.

Aanwezigheid Joost
 • Maandag 8:00-18:00
 • Woensdag 10:30-21:00
 • Vrijdag 8:00-18:00

BIG: 59052781404

Steven van Rijn
Fysiotherapie

Algemeen fysiotherapeut met specialisatie: psychosomatische fysiotherapie

Ik werk sinds 1992 als algemeen fysiotherapeut. Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd in de psychosomatiek. Ik ben me er steeds bewuster van hoe knap het menselijk lichaam in elkaar zit. De mens is echt één geheel, alle lichaamsdelen en functies werken samen en beïnvloeden elkaar.

We kunnen een probleem benoemen, maar belangrijker is hoe we met dat probleem omgaan, ook dat is mij steeds duidelijker geworden.

Aanwezigheid Steven
 • Maandag 8:30-18:15
 • Dinsdag 9:30-20:00
 • Vrijdag 9:30-20:00

BIG: 89918670304


Afspraak maken

Laden...

Onze praktijk

onze praktijk
Klanten waarderen Utrecht Weerdsingel

YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel YorBody Fysiotherapie Utrecht Weerdsingel