Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut helpt je als je een blessure hebt of overtraind bent. Je wil tenslotte zo snel mogelijk weer aan de slag. Desnoods met een alternatief trainingsschema, maar je wil blijven sporten als dat kan en je conditie behouden.

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe je geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor jouw en je vereniging is. Dat zie je terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij of zij met je maakt. Enerzijds afgestemd op jouw mogelijkheden van het moment en anderzijds op de sport die je beoefent. de fysiotherapeut kijkt naar je motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Je sportfysiotherapeut kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel van de behandeling uitmaken. Je traint sportspecifiek EN functioneel, zodat je kan herstellen tot op jouw oorspronkelijke sportniveau. De sportfysiotherapeut overlegt desnoods met je trainer over een aangepast trainingsschema. je merkt dat je een stuk makkelijker praat met een specialist die je ook echt als sporter benadert. Daarnaast is preventie van sportblessures is voor de sportfysiotherapeut nummer één.

Daarom zorgt de sportfysiotherapeut er voor dat je kan blijven sporten en voorkomt hij of zij herhaling van dezelfde sportblessures. Vraag jouw sportfysiotherapeut hoe!