Oefentherapie Mensendieck

Wat is oefentherapie?

Oefentherapie wordt in vrijwel elke fase van de behandeling toegepast. Zodra de eerste pijnklachten afnemen is het belangrijk om te werken aan een goede bewegelijkheid van de gewrichten en voldoende kracht van de spieren daaromheen. Dit doen we door middel van diverse oefeningen. De oefeningen worden gaandeweg het revalidatietraject steeds specifieker gericht op jouw dagelijkse activiteiten, werk en sport. Daardoor is de kans op 100% herstel het grootst en heb je de minste kans om de blessure of klacht weer snel terug te krijgen zodra je je oude activiteiten weer oppakt.Hoe is de behandeling bij oefentherapie mensendieck?

Tijdens het oefenenen kunt u makkelijk zittende kleding dragen. De Mensendieck behandeling/oefeningen wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Dat houdt in dat u oefeningen krijgt met daarbij ergonomische adviezen, zodat u die kunt toepassen in uw dagelijkse activiteiten op het werk, thuis, hobby en sport. U leert hoe met uw klachten om te gaan, hoe uw klachten kunt verminderen en kunt voorkomen.

De patiƫnt moet zelf actief aan de therapie deelnemen en leren begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd, want: een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is het inpassen van het geleerde in het dagelijks leven. Met behulp van de oefentherapeut leert u om bewuster om te gaan met uw lichaam. U zult merken dat u steeds vaker automatisch kiest voor een betere houding en een meer gezonde manier van bewegen. En zo bent u dus uiteindelijk zelf degene die uw klachten kan verhelpen of verminderen.