Echografie

Wat is echografie?

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we bij YorBody Fysiotherapie in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen.

Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Wat kost echografie?

Echografie kost niets extra voor u. Het is onderdeel van de fysiotherapiebehandeling. De gemaakte beelden worden digitaal opgeslagen en kunnen altijd opnieuw worden bekeken om te vergelijken met nieuwe opnamen. Indien gewenst kunnen de opnames worden verstuurd via internet en evt. worden beoordeeld door andere deskundigen. Van een beeld kan eventueel een print worden gemaakt die u mee kunt krijgen.

De toegevoegde waarde van echografie

YorBody Fysiotherapie Helmond en Kampen beschikken over een uitermate geavanceerd echosysteem: de Mindray Z6 en de Honda HS 2100. Deze echosystemen beschikken over een groot LCD scherm waardoor u zelf tijdens het onderzoek mee kunt kijken. Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en u de behandeling te geven die daarbij hoort. Als u bij ons in behandeling komt, kunnen we tijdens het behandeltraject het herstel volgen door gedurende deze periode meerdere malen echografisch onderzoek te doen. Tijdens een echo-diagnostisch onderzoek kan de patiƫnt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De fysiotherapeut van Yorbody kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden die op het apparaat te zien zijn. Het onderzoek is snel, gemakkelijk, pijnloos en veilig.

Contact met YorBody Fysiotherapie Helmond of Kampen

Echografie in de fysiotherapie wordt nog niet veel toegepast, maar voor YorBody Fysiotherapie Helmond en Kampen zijn het inmiddels een vertrouwde manier van onderzoeken. YorBody Fysiotherapie Helmond en Kampen zijn dan ook een van de weinige fysiotherapiepraktijken die door middel van echografie patiƫnten kan screenen.

Heeft u klachten aan uw wervelkolom of ledematen? Neem dan contact op met YorBody Fysiotherapie Helmond of YorBody Fysiotherapie Kampen om te bekijken of echografie de juiste oplossing is.