YorBody@work

Wat zijn arbeidsrelevante klachten ?

Arbeidsrelevante klachten zijn klachten die het werk negatief beïnvloeden waardoor iemand zijn werkzaamheden niet of maar gedeeltelijk kan uitvoeren. Deze klachten kunnen ontstaan door het werk, maar bijvoorbeeld ook als gevolg van sport of hobby’s. Daarnaast kan een (chronische) aandoening een rol spelen. Bekende voorbeelden zijn lage rugklachten en CANS (RSI).

Wat doet een fysiotherapeut van YorBody@work?

Samen met uw fysiotherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van de klachten. Na een uitgebreide inventarisatie wordt de analyse met u doorgesproken. U wordt zich bewust van uw negatieve werkgewoontes, omgevingsfactoren, uw houding en de manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen.

U leert hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan, hoe u klachten kunt opheffen en kunt voorkomen. Indien nodig wordt het primaire letsel met reguliere fysiotherapie aangevat. Doel van dit alles is de balans tussen arbeidsbelasting en belastbaarheid te herstellen. In samenspraak met de werkgever (of diens vertegenwoordigers) wordt het gegeven advies uitgevoerd.

Voorlichting en advies over inrichting of aanpassing van uw werkplek staan centraal. U gaat optimaal gebruik maken van uw eigen mogelijkheden, ook op de lange termijn. Zo levert u een bijdrage aan het verbeteren van uw productiviteit, het voorkomen van verzuim en arbeidsongeschiktheid.